RIP, upute za otvaranje nove godine 2022.

Print

Poštovanje Visitor!

U privitku šaljem upute za otvaranje nove godine programa RIP

Ukoliko imate nekih nejasnoća vezanih za upute,  stojimo Vam na raspolaganju .
AKO IMATE UVOZ/IZVOZ BAZA ZANEMARITE OVAJ MAIL.


Bitne napomene :

- Procedura isključivo za korisnike koji nemaju uvoz/izvoz baza!!!!!
- Proceduru pokrenite na serveru, biti će puno brže!!
- Procedura za otvaranje nove godine obavezno se pokreće u siječnju.
- Uz otvaranje nove godine za RIP, potrebno je paralelno napraviti i otvaranje nove godine za Glavnu knjigu (može samo sa kontnim planom, bez početnih stanja) i za Plaće (treba biti napravljena plaća za 12. mjesec), kako program ne bi javljao grešku radi putanja.
- Prije otvaranja nove godine, molimo da provjerite da li su svi dokumenti razduženi na skladište (računi ili otpremnice, primke, međuskladišnice, napravljena inventura - viškovi i manjkovi). 
(Provjeru nerazduženih dokumenata možete pokrenuti tako da kliknete na crno-crveni logo, pod rednim brojem 11 odaberite 'Primanje procedura', sa enterom pokupite proceduru pod rednim brojem 283 'Provjera nerazduženih dokumenata').Ovo je važno ukoliko želite u novu godinu prebaciti i stanje skladišta iz prošle godine. Svi korisnici koji fiskaliziraju račune ili koriste LOT brojeve, moraju napraviti prebacivanje početnog stanja!

- Prilikom otvaranja nove godine samo osoba koja pokreće proceduru Otvaranje nove godine, treba biti u programu a svi ostali djelatnici trebaju izaći iz svih programa.
- Osnovna sredstva neće biti prebačena u novu godinu.

Ukoliko nećete iz nekog razloga sami znati otvoriti novu godinu molimo da najprije kliknete na zeleni gumb podrška te nakon što Vam se otvori teamviewer nas nazovite.

U privitku su upute sa sličicama. 

  

Molim Vas da ovu obavijest proslijedite kolegama koji rade na poslovima vezanim uz ovu obavijest!

Lijepi pozdrav

Hrvoje

Kliknite ovdje ako više ne želite primati ovakve obavijesti.

Attachments
otvaranje_nove_godine_ripnovo_2022_1.pdf

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.